Belgium Menukar Had Deposit Mingguan 5
toto

Belgium Menukar Had Deposit Mingguan $195

Belgium secara rasmi telah mengurangkan had deposit di pengendali perjudian dalam talian kepada €200 ($195) pada Khamis , 20 Oktober . Melangkah ke hadapan, pemain hanya boleh mendepositkan sehingga $195 dalam akaun pengeluaran macau mereka, turun daripada had deposit sebelumnya yang ditetapkan pada €500 ($488). Langkah itu dibuat selepas perdebatan hangat tentang sama ada ini terlalu menyekat atau berdasarkan bukti .

Deposit di Belgium iGaming Dihadkan pada $195
Rasional di sebalik langkah itu ialah sesiapa yang ingin melebihi had deposit ini perlu melalui semakan kemampuan yang diperlukan supaya pengendali yakin bahawa mereka tidak secara tidak sengaja mendatangkan bahaya . Walaupun sifatnya lebih ketat, semakan kemampuan menjadi topik hangat bagi kebanyakan pengawal selia di Eropah.

United Kingdom, yang sedang bergelut untuk mengawal selia semula industri perjudiannya , apatah lagi kerana dua kejatuhan berturut-turut kerajaan negara itu, juga bercakap tentang semakan kemampuan . Penentang berpendapat bahawa ” sekatan ” langkah sedemikian hanya akan mendorong pemain ke sektor perjudian luar pesisir, yang terus menyasarkan pasaran penting seperti UK, Belanda, Jerman dan banyak lagi.

Namun begitu, semakan keterjangkauan memang masuk akal pada satu tahap . Walau bagaimanapun, proses yang digunakan di Belgium mungkin agak kekok pada mulanya. Pengendali tidak boleh membuat keputusan sendiri sama ada Togel SGP pemain mampu mengembalikan had mereka kepada $488. Sebaliknya, pengendali perlu menghantar maklumat kepada Bank Negara Belgium yang kemudiannya akan mempertimbangkan dan membuat keputusan. Ini sepatutnya berlaku dalam masa tiga hari, tetapi sistem itu belum diuji lagi.

Walau bagaimanapun, langkah itu masuk akal jika privasi menjadi kebimbangan. Satu lagi bantahan utama terhadap langkah sedemikian ialah pengendali akan mencedok terlalu banyak maklumat mengenai pemain mereka – walaupun ini dijangka kerana entiti perjudian ditahan mengikut piawaian yang ketat, yang meminta mereka menjalankan pemeriksaan AML dan KYC mandatori.

Had Deposit Boleh Dikurangkan Lagi
Pemain di Belgium, bagaimanapun, juga akan mempunyai pilihan untuk meminta had deposit mereka diturunkan di bawah $195 yang kini ditetapkan sebagai SDY Hari Ini jumlah minimum. Industri perjudian interaktif Belgium telah mengalami banyak perubahan sejak ia disahkan pada tahun 2011. Pelepasan had deposit telah menjadi salah satu perkara yang paling dipertikaikan.

Langkah yang sama telah diguna pakai di Sweden semasa pandemik, dan kebanyakan bidang kuasa berlesen di Eropah sedang mempertimbangkan untuk meluluskan langkah yang sama semuanya atas nama perlindungan pemain yang lebih baik. Sama ada ini benar-benar berfungsi untuk mengurangkan